Sodelujemo

DALMATINSKI MELOS POD STORŽIČEM SPRAVIL NA NOGE POLN ŠOTOR OBISKOVALCEV

S koncertom dalmatinskih klap se je začel VIKEND ZABAVE – PREDDVOR 2016

Ta konec tedna je Preddvor v znamenju Vikenda zabave, tradicionalne prireditve, ki jo Agencija Media butik že deveto leto pripravlja v sodelovanju z Občino Preddvor.

Prvi večer Vikenda zabave v Preddvoru je sinoči spravil na noge poln šotor ljubiteljev dalmatinskih napevov. Najprej se je z a cappello izvedbo predstavila Klapa Mali grad izpod kamniških planin. V trinajstih letih delovanja so fantje stkali tesne prijateljske vezi s številnimi klapskimi zasedbami, najbolj pri srcu in tudi v pomoč pri učenju dalmatinskih pesmi, pa jim je Klapa Kvarner iz Bakra pri Rijeki. Ta neprekinjeno deluje od leta 2000 in šteje osem članov. Veliko nastopa na Hrvaškem in tudi v drugih evropskih državah. Viden uspeh je Klapa Kvarner dosegla na svetovnem tekmovanju v a cappella petju v Gradcu, kjer je v močni konkurenci osvojila dve drugi mesti.

Dobro ogreto občinstvo je bilo od prve pesmi pripravljeno na petje in sodelovanje. Na noge pa jih je spravila Klapa Maslina, najstarejša klapa iz območja Šibenika, ki deluje že polnih štirideset let. V njihovem repertuarju je bilo slišati največje uspešnice, od Da te mogu pismom zvati, Ružo crvena, Ribari, Ne diraj moju ljubav, Vela luka in druge. Ker v Sloveniji veliko nastopajo, pa vedno v program umestijo tudi legendarni viži V dolini tihi in Slovenija od kod lepote tvoje.

»Klapo Maslina sem že večkrat poslušala, a takega vzdušja in vznesenega govora Branka Bubice še nisem doživela,« je povedala ena od obiskovalk. »Občinstvo je uživalo od prve do zadnje minute, vzdušje v šotoru je bilo enkratno, nastopajoči smo se na odru odlično počutili,« je po nastopu povedal Boris Selko iz Klape Mali grad. »Bili ste odlična publika, peli ste z nami cel večer in nas spodbujali s svojimi aplavzi,« je občinstvo pohvalil Branko Bubica, vodja Klape Maslina. »Lepo je pri vas. Upam, da se bomo še kdaj srečali in da bodo koncerti dalmatinskih klap v Preddvoru postali tradicionalni,« je organizatorju, Agenciji Media butik, zaželel Lujo Alač iz Klape Kvarner.

»Dolgo časa smo zbirali pogum za organizacijo dalmatinskega večera v Preddvoru, po devetih letih pripravljanja Vikenda zabave pa je očitno napočil pravi čas. Veseli me, da smo nocoj gostili pod šotorom ljudi iz različnih koncev Slovenije in da smo jim polepšali večer in s pesmijo vzbudili skomine po poletju,« je po koncertu zadovoljen povedal Boštjan Avsec, direktor Agencije Media butik.

Včeraj sta oder zasedla Ansambel Orli ter Dejan Vunjak in Brendijeve barabe, ki sta do jutranjih ur zabavala staro in mlado!

Vikend zabave – Preddvor 2016 se pod velikim šotorom na dvorišču podjetja Jelovica hiše nadaljuje. Danes, 28. maja od 20. ure pa bosta oder izmenjaje zasedali zasedbi veseliSVATJE in Calypso. Vstopnina znaša 3 evre, vstopnice pa bodo v prodaji od 19.30 ure dalje.

Generalni pokrovitelj prireditve je JELOVICA d.d., glavni sponzor pa AVTO HIŠA LUŠINA, pooblaščeni prodajalec vozil Hyundai in Suzuki iz Gosteč pri Škofji Loki.

 

Share

Butična ponudba poslovnih znanj

AKTUALNO

Novo v Media butiku:

NUDIMO NAJEM ELEKTRIČNEGA KOLESA z opremo (ključavnica, čelada, polnilec baterije in nosilca za prevoz kolesa z montažo na vlečno kljuko). Rezervacije in informacije na 051 697 737.

 

 

Stopite v stik z nami

Vse pravice pridržane, 2016